Häckklippning

Få en välklippt häck till rimligt pris. Ta hjälp av lokala, utbildade och supportade ungdomar för din häckklippning - Kontakta oss


Varför häckklippning är så viktigt

Häckklippning är inte bara en estetisk fråga, utan också en viktig del av häckens hälsa och utveckling. Genom att klippa häcken regelbundet uppmuntrar man faktiskt tillväxt och bevarandet av en stark häck. Det kanske låter motsägelsefullt men man kan se det lite som att klippa håret. Att klippa häcken bidrar dessutom också till att motverka spridningen sjukdomar och skadedjur då man regelbundet skär bort påverkade grenar.

Ta hjälp av oss för att klippa din häck

Vår trupp av utbildade ungdomar finns där för att hålla din häck i toppform. De kan hjälpa dig med allt från fintrimmning till kapning och gallring av din häck. De är både praktiskt och teoretiskt utbildade inom häckklippning. Utbildningen sköts av seniora trädgårdsmästare som också finns som support om några svårare frågor skulle dyka upp.

Vi erbjuder även bortforsling av avfallet (600kr/m^3)

Från 180kr/tim

Vanliga frågor vid häcklippning

Nedan kan du få svar på de vanligaste frågorna vi brukar få kring att klippa häcken!

Hur går det till när jag bokar häckklippning?

Det är enkelt med oss. Börja genom att fylla i formuläret eller genom att kontakta oss via mail eller telefon. Vi återkommer sedan med förslag på upplägg och tid för att beskära din häck. Skulle det behövas kan vi alltid komma ut på ett kostnadsfritt kundmöte och kolla på häcken också!

Är ungdomarna försäkrade när det beskär min häck?

Ja, alla ungdomar är försäkrade och har rätt säkerhetsutrustning för att förebygga lång- och kortvariga skador som kan förekomma vid häckklippning. Under sin utbildning lär de sig också rätt säkerhetsvanor och hur olika häcksaxar ska användas på rätt sätt.

Här kan du boka eller läs mer längre ner!

Kontakt@ttnorrort.se

076 035 35 54


Pris för häckklippning

Vi förstår att det är skönt att ha ett hum om priset innan man väljer trädgårdsfirma för att klippa häcken. Därför är vi alltid transparenta mer vår prismodell och vad arbetet lär kosta.

Timpris

När vi jobbar debiterar vi per timme. Timpriset varierar baserat på vad för hjälp just du behöver och de erbjudanden som kan appliceras. Har du en egen häcksax som du vill att vi använder för häckklippningen är timpriset 200kr/tim efter RUT. Saknar du häcksax eller helt enkelt vill att vi använder våran blir timpriset 260kr/tim. Ytterligare en rabatt som kan spela in är om du behöver mer hjälp än att bara klippa häcken och bokar in oss för 8 tim+ trädgårdsskötsel i månaden. Denna rabatt ligger också på 20 kr/tim. Nedan kan du se en tabell för timpriser efter RUT.

Slutgiltiga kostnaden

Vad priset blir i slutändan beror ju såklart på hur lång tid arbetet tar. Detta påverkas av faktorer såsom hur lång, bred och hög din häck är samt vilken typ av häck det är. Om du vill, ger vi dig alltid en estimering på hur lång tid arbetet kan ta. Vill du lägga till bortforsling av avfallet kostar det 600kr/m^3.

Våra verktyg Dina verktyg
Inga erbjudanden 200kr/tim 260kr/tim
Löpande paket 180kr/tim 240kr/tim

Tips om du själv ska klippa häcken

Vill du själv klippa häcken ger vi dig lite tips!

Välj rätt tidpunkt för din häck

När du ska klippa din häck beror främst på vad du har för sort. De flesta lövhäckar tål att beskäras både tidigt på våren och på hösten, men det finns några undantag. Vårblommande häckar som syren, forsytia och spirea bör inte klippas på våren, eftersom du då riskerar att förlora blomningen. Vänta hellre till efter midsommar när de har blommat över.

Häckar av barrväxter som tuja, idegran och gran bör klippas på hösten när tillväxten har stannat av. Detta för att undvika att de blir bruna eller glesa i toppen. En tumregel är att det är bättre att klippa häcken lite och ofta, så att den blir tät och behåller formen. Då slipper du också tungt arbete med kraftiga grenar.

Klipp rätt form på din häck

En bra form på din häck är svagt konisk, det vill säga bredare i botten än i toppen. Detta gör att ljuset kan nå de nedre delarna av häcken och förhindrar att den blir gles och ful i foten. Börja med att klippa sidorna av häcken och använd gärna ett snöre eller en lasermätare för att hålla samma bredd överallt. Klipp sedan toppen av häcken så att den följer sidornas lutning. Var försiktig med att inte klippa för mycket på en gång, utan kontrollera formen efter hand.

Om du har en rundad eller bågformad häck kan du använda en dubbelsidig häcksax och klippa med svepande rörelser från mitten och utåt. Följ häckens naturliga form och var noga med att få bort alla torra eller skadade grenar.

Sköt om din häck efter klippningen

När du har klippt häcken är det bra att ge den lite extra omsorg för att främja dess återhämtning och tillväxt. Vattna din häck ordentligt efter klippningen, särskilt om det är torrt väder. Du kan också gödsla din häck med ett lämpligt gödningsmedel för att ge den näring. Om du har möjlighet kan du även täcka marken under häcken med ett lager kompost eller barkmull som hjälper till att hålla fukten och motverka ogräs.

För att underlätta städningen efter klippningen kan du lägga ut en presenning under häcken innan du börjar. Då är det bara att vika ihop presenningen när du är klar och slänga eller kompostera det bortklippta materialet. Om du har mycket kvistar kan du använda en kompostkvarn för att finfördela dem.